KASAP VE BALIKÇILARIN İŞYERİ RUHSATI ALMAK İÇİN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR

balikci-tezgahlari-senleniyor-8751523_x_8407_o

İşyeri açmak için işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınması gerektiğinden ve nasıl alınacağından daha önceki bir yazımızda (Bkz.ilgili yazımız) bahsetmiştik. Kasap ve balıkçılar sıhhi müesseselerdir, sıhhi müesseselerin ne olduğundan ve nasıl açıldığından da daha önceki bir yazımızda (Bkz. İlgili yazımız) söz etmiştik. Kasap ve balıkçılar, sıhhi müesseselerin tabi olduğu başvuru şartlarıyla bağlıdır, ancak İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı Verilmesi Hakkında Yönetmelik‘te genel şartların yanısıra birtakım özel şartlar da mevcuttur, bu şartlar şunlardır:

  • Şehir şebekesine bağlı soğuk ve sıcak su tesisatı, şebeke suyu olmayan yerlerde içilebilir nitelikte depo tertibatlı yeterli su bulunacaktır.
  • Etlerin parçalandığı, işlendiği ve temas ettiği her türlü yüzey, malzeme ve makine kolay temizlenebilir, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir olacaktır.
  • Et ve balıkların satışa hazırlandığı kısımlar şeffaf ve müşteriler tarafından görülebilir şekilde düzenlenecektir.
  • Et ve balıkların muhafazası amacıyla işyerinin kapasitesine uygun soğutma tertibatlı dolap ve tezgah ile soğuk hava deposu bulunacaktır.
  • Sakatat ürünlerinin satıldığı işyerlerinde sakatat hazırlama bölmesi ve bol akan suyu olan bir havuz bulunacaktır.
  • Satışa arz sırasında camekanlı teşhir dolapları kullanılacaktır.

Bu şartları ve sıhhi işyerleri yazımızda belirttiğimiz diğer şartları (Bkz.ilgili yazımız) taşıyan kişiler, kasap ve balıkçıların açılması ve çalıştırılmasına ilişkin ruhsat talebinde bulunabileceklerdir.

                                                                                                         Hukuk Desteği

iletisim: [email protected]

One thought to “KASAP VE BALIKÇILARIN İŞYERİ RUHSATI ALMAK İÇİN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR”

  1. apartman alti dukkanlarda kasap veya et deposu acilabiliyormu cunki ust kata cok rahatsiz edici sesler geliyor bilgi verebilirmisiniz tesekkurler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir