YARGITAY’IN BOZMA KARARININ SONUÇLARI (I)

imagesYargıtay‚ temyiz sebebini yerinde görürse (yahut kendince tespit ettiği diğer sebeplerden dolayı) hükmün verildiği mahkemenin kararını tamamen veya kısmen bozar.

Yargıtay hükmü yalnız bozmakla yetinir‚ o davayı kendisi karara bağlayamaz. Bir hüküm davanın taraflarından yalnız biri tarafından temyiz edilirse‚ Yargıtay, temyiz edilen hükmü temyiz eden tarafın aleyhine olarak bozamaz.  Ayrıca taraflardan yalnız birinin temyiz etmesi halinde‚ Yargıtay’ın temyiz eden tarafın lehine olarak verdiği bozma kararına uyan yerel mahkeme artık‚ temyiz eden tarafın‚ önceki karara oranla aleyhine olan bir hüküm veremez. 

Yargıtay bir kararı bozunca‚ dava dosyasını kural olarak kararı vermiş olan mahkemeye gönderir. Yargıtay’ın bozma kararı üzerine dava dosyası kendisine gönderilen mahkeme aşağıdaki ihtimallerden birini uygulayabilir.

  • Yargıtayın bozma kararına karşı karar düzeltme yolu kapalı ise; mahkeme tarafları kendiliğinden duruşmaya davet edip dinledikten sonra‚ Yargıtay’ın bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar verir. 
  • Karar düzeltme yolu açık ise; bu bozma kararı 15 gün içinde taraflara tebliğ edilir. Bozma kararının tebliği tarihinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yoluna gidilmezse‚ mahkeme kendiliğinden tarafları hemen duruşmaya davet edip dinledikten sonra bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar Taraflardan biri‚ bozma kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yoluna başvurursa‚ mahkemenin tarafları kendiliğinden duruşmaya davet edebilmesi için‚ karar düzeltme incelemesinin sonuçlanması beklenmelidir. (Bakınız… Yazımızın devamına …)

                                                                                                                                       Hukuk Desteği

 

75 thoughts to “YARGITAY’IN BOZMA KARARININ SONUÇLARI (I)”

  1. ya beni hukuk ilgili davam vardı davam yerel mahkeme tarafından red edildi vede bem temyize baş vur yargıtay karar bozdu ve karşı tarafta karar bozya gitti oda red edil benim sormak istedigim dayam devem ediyor eger makeme yargıtayın kararına uyarsa karşı tarak gine temyiz gitme hakı varmı şiö diden teşekurler

    1. Merhabalar, karar bozuldukça yeniden yapılan her yargılama sonucunda temyize gidilebilinecektir. Bilginize…

      1. Merhaba iyi geceler benim davam vardı kazandım 5 sene oldu sayılır şimdi Davayı bozma kararı çıktı Gün verdi 2020 mart ayına mahkemeden nasıl sonuç alabilirim yardımınız için teşekkür ederim

          1. Merhaba , 27 ay cezaevinde kaldıktan sonra yargıtay dosyamı bozdu mevcut iddianameye dayanarak sanık hakkında xx suçundan hüküm kurulması suretiyle 5271 sayılı CMK nın 225 maddesine muhalefet edilmesi karşısında vaki istinaf başvurusunun kabulü yerine yazılı şekilde esastan reddine karar verilmesi , kanuna aykırı sanık müdafisinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden İstanbul bölge adliye mahkemesi 20. ceza dairesinin 15.02.2017 tarih ve 2…-2… esas 2017-2.. karar sayılı vaki istinaf başvurusunun esastan reddine yönelik hükmünün 5271 sayılı cmk nın 302\2-4 madde ve fıkrası gereğince bozulmasına diyerek tahliye etti ve şubat ayına mahkeme verdi sizce dosyam nasıl sonuçlanır ?

    2. Merhaba. Kaçakçılık suçundan dava açıldı beraat ettim. Yargıtay kararı bozdu ve suçun karşılığının ceza olması gerektiğini belirtti. Bu dava konusu henüz ortada yokken kurumumu sosyal medyada -uyarı olsun diye-şikayet etmiş ve soruşturma geçirmiştim. Sonrasında iş bana patladı 🙂 Mahkemeye soruşturma nedenimi ve savunmamı versem etkisi olur mu? Yani zaten mücadele ettiğim ve benim hiç bulaşmadığım birşeyden dolayı benim başım yanacak. O savunmanın bana bir faydası olur mu acaba?

  2. Merhaba yargitayin vermis oldugu bozma karari yerel mahkemede tekrar ayni cezayi yani direnme gosterebilirmi yani yargitayin karari beni baglamaz ben verdigim kararin arkasindayim diyebilirmi yada cogunlukla yargitayin kararina uyarmi

  3. Merhabalar.. Bir konuyu netleştirmek istiyorum abimin dosyası Yargıtay tarafından bozuldu ve yeniden mahkeme görülecek bilmek istediğim bu mahkemenin tarihidir. Yukarıdaki yazınızdan anladığım kadariyla yaklaşık tebliğ tarihiyle beraber 1 aylık sürede mahkeme görülmek zorunda mı yoksa bu değişkenlik gösterebilir mı ?

    1. Merhabalar, değişkenlik gösterir ama bir süredir duruşma günü verilmesiyse kaleme gidip duruşma verilmesini isteyebilirsiniz.

      1. Merhaba benim bi tapu davasi vardi davayi mahkeme karsi tarafi hakli buldu. Ben temyize gönderdim yargitay karari benim lehime verdi karşi taraf itraz dilekçesi vermesine rağmen yargitaydan red karari verildi mahkeme tekrar benim aleyhimi bi karar verebilirmi?

        1. Merhabalar, yerel mahkemenin kararında direnmesi mümkündür. Yeni karara karşı kanun yollarına başvurabilirsiniz. Bilginize..

  4. Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. 19 Ocak’ta yargitay duruşması görülmüştü bir süre daha beklemeliyiz sanırım mahkeme talebi için..

  5. Merhabalar kazandığım mahkeme kararını yargıtay bozdu 2. kez yine yerel mahkeme beni haklı buldu davayı yine kazandım karşı taraf 2. Kez yargıtaya dosyayı göndermiş sonuç ne olur acaba?

    1. Merhabalar, şimdi dosyayı hukuk genel kurulu değerlendirecek kesinleşme ondn sonra yapılacak.

      1. İyi günler lütfen yardımcı olur musunuz ben hırsızlıktan 1 ay cezaevinde kaldım fakat karşı taraf şikayetçi olmadı bana denetim serbestlilik verildi 5 sene hiç bir suça karismadim 6 sene oldu Yargıtay kararı bozmuş duruşma günü verilmiş bu ne demek oluyor ben tekrar ceza yer miyim Allah razı olsun yardım edin perişan oldum bir cahillik yaptım

    2. Merhaba adım şafak 2007 de başlayan bir dava m vardı 2 senw once para cezası verildi snra yargıtay bu davayı bozdu tekrr durusma oldu 81 den ceza verdi 10 yıl yapan sahıs sucunu itiraf etti mahkemede ama 4 kısıyede aynı cezayı verdiler yargıtay bunu bozarmı sizce tesekkurler

  6. 2007 de hakkımda resmi evrakta sahtecilik davası açıldı. 2012 yılında yerel mahkeme beraat kararı verdi. Fakat bu karar verilirken ,daha önceden işlenmiş olan bir suçtan dolayı silinen sabıkam gözden kaçmıştır. Karşı taraf bu durumu temyize gönderdi. Ve beraat ettiğim dava 20.04.2013 tekrardan yerel mahkemeye gönderildi ve, dava yeniden görülmeye başlandı. Son duruşma 28.02.2017 de yapıldı ve bidaha duruşma verilmedi. Bu olayda zamanaşımı söz konusumudur? Bu sefer ben suçlu bulunur isem temyiz hakkımız var mıdır? Ve (nihai karar henüz, açıklanmadı) eğer yine beraat kararı çıkarsa karşı taraf yine temyize gidebilir mi? Aleyhime bu dava dosyası ceza almadan nasıl kapanır.

  7. Merhabalar esim cezavinde 1 yil olucak hukum verildi cezasini yatiyor fakat karar duzeltme dilekcesi verildi hala bir cevap yok esim tahliye olduktan sonra karar duzeltmeden bozma gelirsr neolucak yada yeniden yargilama gelirse esim cezasini yatip cekmis tekrardan yeni yargilama olurda ceza gelirmi ?

    1. Merhabalar, karar dülzetme adı üstünde karar düzeltilip geliyor. Oradan gelen karar için ancak Anayasa Mahkemesi’ne gidilebilir.

  8. Merhaba oğlumun dosyadı ilk önce istinaf mahkemesine gönderildi oradan bozulmadığını bildiren bir bildiri geldi. Yargıtay yolumuzun açık olduğunu söylediler. Benim sorum şu ki sizce yargıtaya giden temyizler bozulma yüzdesi nedir? İstinafın bozmadığını yargıtay bozar mı? Temyizden dosya ne kadar sürede gelir ( yani ortalama bir zaman öyleyebilirsiniz) ?Bu arada ağır cezadan yargılanıyor oğlum.

    1. Merhabalar, yargıtay veya istinaf için aşağı yukarı onanma rakamları diye bir şey yoktur. Her birinin yorumu münferit dosyalar için yapılabilir.

  9. Merhabalar yerel mahkeme tarafında 2 ayrı hapis cezası verilen dosyamı temyiz ettim yargıtay bozdu tebligat elime geldi.Dosyamın durumuna dosya sorgulamadan baktığım 18.ceza dairesinde arşivde görünüyor şimdi ne olacak ve ben ne yapmalıyım
    Teşekkürler

    1. Merhabalar Yargıtay bozdu ise yeniden yargılama yapılacaktır tabi ne sebeple bozduğu da önemli burada.

      1. Merhabalar temyiz edenlerin temyizleri yerinde görüldüğünden diyor birde tekrar mahkeme olacaksa yerer mahkeme yargıtay kararını mı dikkate alır yoksa ilk verdiği kararımı
        Çok Teşekkürler

  10. Benim tazminat davam vardı kıdem ve ihbarı kazandım fakat yargıtay kararı bozdu ve dosya gönderildi bir mahkeme m daha var yargitayin kararı bozulur mu bu durumda ne yapmam gerekir

    1. Merhabalar, Yargıtay’ın kararının bozulup bozulmamasına dair kesin bir söyleyebilmemiz mümkün değil. Dava dosyanızın içeriğini bilmek gerekir.

      1. Meraba Ben emre , 2008 de trafik kazasinda yol calismasi olan bi yerde kaza yaptik ve bu sebeple kardesimi kaybettim o seneden bu seneye dava devam edip sonuca baglandi tazminat olarak sonra yargitaya gonderildi ve dosya durumu bozma oldu , simdi bundan sonra ne olur bilgi verirseniz cok sevinirim kendi avukatimiz ne yapmali sanki hic ilgilenmiyor gibi dusunuyoruz lutfen aydinlatin beni .

  11. Merhaba, boşanma davam reddedildi temyize gitti davacı olduğum için inşallah yargıtay bozar duyduğuma göre davacı olduğun zamanda yargıtay lehime karar verebilirmiş. Birde dosyam ne kadar zamanda döner yargıtaydan? Eylül 2017 de temyize gitti

  12. merhaba dosyamı yargıtay bozdu.bundan sonraki süreç nasıl işler ben cezaevinden çıkar miyim yoksa cezaevinde mi kalırım hala

  13. Yüzde yüz hakli bulunduğum bir taşınmaz mala yargitay karsi tarafine temyizine onama veriyor hic aklim almıyor bu nasil bir hukuk sistemi

    1. Merhabalar Yargıtay bozma kararı verdi fazla mesai diyerek gerekçe más botrosunun makemece dikkate alınmadığı biz davalı olarak iki sahile hepsini ispatladık ve kendi davaların kendi sahitleri bile aynı ifadelerle onayladı yüzde yüz onaylı bi davaya bu karar ve bu sonuç ne olur ve zaman ne olur 2 ay veya deört aya sonuclanirmi ve yeniden Yargıtay gidermi giderse yargitayda oncelik olurmu cvp için tsekkurler ederim hayırlı günler dilerim

      1. Merhabalar, yargılama süreleri hakkında yorum yapmamız mümkün değildir. Taraflar tekrardan kanun yollarına başvurabilir. Bilginize..

        1. Merhabalar giderse yargılama süresi için mantıklımidir veya yargitaya Gine gonderme olurmu kanon yolu ne sekildedir bilgi verirseniz seviniriz tşkler cvp için iyi gunler

        2. Merhabalar Mart ayina makkeme verildi makeme bilir kişiye gönderir denildi makkeme bilirkisiye gonderirse nasıl bi karar çıkar ve bilirkişi ne anlama gelir fazla mesayidendolayi bilir kişi kararı nete kesinmidir bilirkişi kararına uyulurmu bilirkişi ne anlam tasimaktadir bilgi verirseniz çok sevinirim iyi akşamlar dilerim cvp içinde ayrı ayrı tşkler edrrim

  14. 2013 yılında mal rejimi mahkmesi acdım kazandım kısmen eksiklik nedeniyle yargıtaya 2015 gönderdim cevabı 2016 eksik geldiği için tekrar kaarar düzeltmeye 2017 ocak ayında geri gönderdim bu avkatım tarafından yapıldı.lakin hemen geelmiyor magduriyetim nedeniyle neden gemen gelmiyor. bu dosyam ne zaman sürede gelir beni aydınlatırsanız sevinirim..teşekkürler..

  15. MERHABA 2013 YILINDAN EŞİMDEN BOŞANMADAN ÖNCE TEHTİD YÜZÜNDEN DAVA AÇMIŞTIM MÜŞTEKİ OLARAK KATILDIĞIM MAHKEMEDE KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDUK ONA PARA CEZASI VERİLDİ BANA İSE SADECE BİLGİLENDİRME VE UYARI E DEVLETTE GÖRÜLEN BİR DOSYADA BOZMA SONRASI AÇILIŞ DENMİŞ VE DURUŞMA TARİHİ VERİLMİŞ BU NE DEMEK OLUYOR NE İÇİN OLMUŞ OLABİLİR VE DURUŞMAYA GİTMEM GEREKİR Mİ 2018 OCAK 2 DE AÇILMIŞ VE 20 ŞUBAT 2018 E GÜN VERİLMİŞ LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?

  16. Merhaba
    Koyumuzdeki evimizin yeri hazine olarak yazilmis. Dava actik kaybettik temyize gonderdik simdi yargitay bozma karari vermis davaci babam davali sarkisla maliye hazinesi. Ne yapmamis gerekiyor sizce

  17. Merhabalar ben yaşımı 2 yaş büyütmek için dava açtım mahkeme reddetti bende temyize verdim temyiz kararı kaç ayda çıkar ve benim lehime sonuçlanma olasılığı ne kadar şimdiden tesekkürler

  18. benim oglum esen surol eskişehir kapalı ceza evinde şuan yemin ederim suçsuz yere yatiyor madur bir anne ve caresizim yargıya itiraz gonderdim temmuz 13de tekrar mahkeme gorugorulecek ıns oglum tahliye olur saygilarila

  19. hocam kolay gelsin benim bir sövme sucundan yerel mahkeme kararıyla caza aldım temyize gönderdim yargıtay kararı bozdu ve dosya kapan di görünüyor e devlette olay 2008 de yaşandı 2010 da dosya kapan dı memuriyet girişinde güvenlik soruşturmasın da bir sıkıntı çıkarırmı şimdiden teşekkür ederim

  20. Merhaba abim fetöden dolayı tutuklandı ve 10 yıl hüküm giydi üst mahkeme başvurduk kararı bozmuş mahkeme. Bundan sonra bizi nasıl bir süreç bekliyor yeni mahkememiz ne zaman olur cezamız düşer mi

  21. Merhabalar 11 yıl önce suç işlemiş olup cezamı yatmamla beraber Yargıtay davayı bozmuş tekrar mahkeme dünü verilmiş demem oki bu zaman aşımıyla beraber hapis cezası olurmu yada para cezasına mı çevirilir bilmek istediğim

  22. Merhabalar ben ilk derece ağır ceza mahkemesinde 6 yıl 3 ay ceza aldım.Kararı temyiz ettim ve bölge adliye mahkemesi kararı bozdu. Yeniden yargılama yapıldı ve cezam 2 yıl 1 aya indi ancak cumhuriyet savcısı aleyhe olarak itiraz etti.Açıklamalarınızdan anladığım kadarı ile yargıtay hem lehe hem aleyhe olacak şekilde kararı bozabilir.Cevabını netleştiremediğim soru şu:Yargıtay aleyhe bozarsa yani cumhuriyet savcısının isteği doğrultusunda bozarsa direk kendisi ceza miktarını arttırabilir mi yoksa mutlaka kural olarak dosyayı tekrar bölge adliye mahkemesine göndermek zorunda mı?Zorunlu ise bölge adliye mahkemesi bozma kararına uyarsa yargıtay aleyhe bozduğu için cezayı arttırmak zorunda mı yoksa arttırma, aynı bırakma,indirme gibi üç kararı da vermekte serbestmidir?Teşekkürler

    1. Merhabalar, Yargıtay kendisine gelen dosyayı ya bozar ya da onar, bunun ötesinde bir hüküm vermez. Yani Yargıtay kararı bozsa da onasa da cezanızın miktarı hakkında bir tespitte bulunmaz ve buna ilişkin karar vermez. Yargıtay onama kararı verirse karar kesinleşir. Yargıtay bozma kararı verirse dosya tekrar bölge adliye mahkemesine gider. Bölge adliye mahkemesinin bozma kararına uyma ya da direnme gibi 2 seçeneği vardır. Bölge adliye mahkemesi bozma kararına uyarsa, yeniden bir karar verir (ceza miktarı bu aşamada değişebilir) ve karar kesinleşir, ancak bozma kararına direnirse bu kez dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gider ve artık burada verilen karar kesindir. Bilgilerinize…

  23. Abim 9 yıl 2 ay ceza yedi temyiz e gönderdik şuan ceza evinde ama yargıtay bu cezayı bozdu ama şuandan İtibaren ne olacak beni aydınlatırsanız sevinirim

  24. Dedem ve kardeşleri arasında yer davası mahkeme bizim aleyhimize sonuçlandı karşı taraf bir üst mahkemeye temize gönderdi e devletten baktığımda bozma altında da tabu tescili yazıyor ne anlama geliyor

  25. Iyi gunler ben calistigim is yerinden fazla mesayi ucretlerimi hafta sonlari dahil olmak uzere butun izin gunlerimin kidem ve ihbar tazminatimi almak icin actigim tazminat davasinda yerel mahkameyi kazandim karsi taraf isnitaf etti ve istinaf karari elimde imzali.kaseli maas yazim olmasina ragmen maas miktari fazla diyerek karari bozdu simdi yerel mahkeme gun verdi simdi sonuc ne olur yerel mahkeme davami kac durusmada bitirir imzali kaseli maas belgem zaten mahkemede tesekkurler

    1. Merhabalar, Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine, bu bozma kararına uyup uymayacağını belirleyebilmek için tarafları duruşmaya çağırabilir. Muhtemelen bu yüzden duruşma günü verilmiştir. Ancak mahkemenin burada ne karar vereceğini dosyanın tüm içeriğine hakim olmadan tahmin etmek mümkün değildir. Bilginize…

  26. İyi Günler.Davayı Yargıtay Erzurum Mahkemesine gönderdi.Erzurum Mahkemesince dosya tekrar Yargıtaya gönderdi.Yargıtayın kararı ne olur Yardımcı olursanız sevinirim

  27. Pki bir sorum daha olcakti bozmadan sonra yerel.mahkeme davayi kac durusmada bitirir ve tekrar isnifa gittiklerinde daha once bozma oldugu icin dosyamin onceligi olurmu yani istinafta cok beklermi yoksa oncelikli dosya olarakmi incelenir tesekurler

  28. 2013 yılında geçirmiş olduğum trafik kazasında mağdurdum ve 67 oranında engelli kaldım.maddi manevi tazminat açıp.maddi olanı kabul edip manevi tazminatı az bulup temyiz ettim.bugün 27 .01.2019 Yargıtay 17. Hukuk dairesi hem benim hem anne ve babama yerel mahkeme tarafından verilen tazminatı az bularak bozdu.1)Yargıtay 17.hukuk dairesi yerel mahkemeye ilamı kaç günde gerçekleştirir.2)benim az bulup temyiz etmiş olduğum davayı yerel mahkeme yükselterek karar verirse.karşı tarafın temyizi olacaktır.yargıtayın vermiş olduğu bozma kararına uyulmayacaksa neden Yargıtay var?yerel mahkeme yargıtayın vermiş olduğu karara uymayacaksa Yargıtay neden var?3)paramı ne zaman alacağım?artık bıçak kemiğe dayandı.!!

  29. 2014 yılında tehdit suçundan 10 ay hagb aldım
    2014 yılında yine tehdit birden fazla kişi ile tehdit ve silahla tehdit suçundan 1 yıl 9 ay 2 gün ve 1620 tl hagb aldım yargıtayda
    2014 yılında iftira suçunda 6.000 tl para cezası aldım yargıtayda
    2014 yılında sınır yüzünden 1500 tl aldım onandı ödedim. (2018 yılında ödedim)
    2013 yılında basit yaralamadan 1500 tl aldım hagb vermişlerdi martta mahkemem var.

    Öncelikle burda göründüğü gibi Deil gerçekten herşey Ben sadece olayların arasında kalan biriyim ve burdaki yazdıklarımın çoğu dede vefat edince sülalenin karışmasından kaynaklanan şeyler.
    2014 yılındaki tehdit suçu 10 ay hagb aldığım suç için karşı tarafla görüşmem olucak uzlaşma olursa onu bertaraf edicem sanırım olmazsa elde kalıcak
    sorum şu bu suçlar 1 temmuz 2016 öncesi ve farz edelim bunların hepsi onandı önüme geldi. ben avukatlara sordum yatmazsın denetimli serbestlik dediler hepsi. bende bayadır araştırıyorum tekerrür felan olursa başım yanarmı yanmazmı kafam çok karışık bu konuda bilgilerinizi aktarırmısınız.
    1-yargıtayda bekleyen dosya hagb verilen dosya onandıktan sonraki yıllar içinmi geçerli hagb yoksa mahkemenin verdiği tarihten itibarenmi geçerlidir
    2- yargıtaydaki bekleyen dosyama ek dilekçe gönderme şansım varmıdır
    3- 1500 tl para cezası aldığım ve ödediğim suç içinde uzlaşma kapsamında ama ödedim bunun içinde geriye dönük uzlaşma sağlanılabilirmi teşekkür ederim.

  30. mrhb 2013 ylında iş mahkesine işten cıkarılınca işe iade davası actım kazandım ve sonrasındada fazla mesai hafta sonu fazla çalışmayla alakalı dava actım onuda kazandım ve karşı taraf ıtıraz edip temyiz yolunu kullandı 3 sene yargıtayda beklediksen sonra 5 sene sevinçle beklediğim dosyam yargıtay tarafından bozulmus 5 sene hayal kurarak beklediğim günleremi yanıyım karar avukatımın eline gecmedi ama diğer arkadaslar vardı yarhgıtay onların bir üst mahkemeye gidiş yolunu kapatmıs benimkide öle olursa ne yapacaz yargıtayın sözü son söz mü olacak sayıgılar.

    1. Merhabalar, Yerel mahkemenin neye hükmettiğini ve Yargıtay’ın bunu ne şekilde bozduğunu bilmeden sorunuza cevap vermek sağlıklı olmaz. Bilginize…

  31. Eşimin 2011 yılında islemiş olduğu suçtan ötürü tutuklanmış ve 9 ay 10gün yatmış mahkeme sürecinde berak kararı almış yargıtay 8 sene sonra dosyayı bozdu ve yargılandığı 1ci ağız ceza mahkemesi 21 yıl 3 ay ceza verdi ve temiz yolu açık tutuldu temiz dilekçesi yazıldı süre tutumu evrakı dosyaya eklendi cezası dusebilirmi yada dosya tekrar bozulabilirmi bu süreç ne kadar bir zaman alır dosyalar öncesinde olduğu gibi 2 senedemi gelir 8 sene sonra gelen dosyaya da ne denir bilmiyorum beni ve çocuklarımı mağdur bıraktılar bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

  32. Merabalar. Konya 1. Is mahkemesinde 2 sefer leyhime olan karari yargitay bozdu.son bozmada benim haksiz fesih yapildigini ispat etmem isteniyor.karsi taraftan istenmiyor.yani ortada bir yanlis karar sozkonusu.mahkeme kararinda direnirmi yoksa yargitay kararinami uyar.tsskrlr.

    1. Merhabalar, Karşı tarafın dava dosyasına sunduğu deliller, haklı nedenle fesih yapıldığını göstermek için yeterliyse ve siz aksini ispat edecek yeterli delil sunmamışsanız, verilen karar hukuka uygun olabilir. Yanlış olduğunu iddia ettiğiniz karar bir Yargıtay kararı, Yargıtay’ın yanlış karar vermesi pek sık karşılaşılan bir durum değildir. Yerel mahkeme kararını, Yargıtay kararını ve dosya içeriğini görmeden sorunuzu cevaplamak imkansız. Bilginize…

  33. merabalar abi benim 2015 te sigara kacakclgndan dosyam vardi 2 yil 6 ay aldm yargtay bozdu suan firarm sonuc ne olablr

  34. Merhaba ben 2013 yılında akrabam olan bir bayanla mahkemelik oldum 1 dosyadan 2 ceza yedim mahkeme ilk celsede kararı verdi ben şikayetçi olmadım karşı taraf şikayetçi oldu hakaretten 3 binlira tehdit’ten 2 yıl hapis parayı ödedim temyize önü kapalıydı çünkü hapis kararı 18.09.2019 tarihinde yargıtaydan onaylanıp geldi benim sabıkam bile yok yaşım bu olayın olduğu vakit 18’di şu an 24 yaşımdayım içeri gir çık yaptım 1/2 den yararlandım denetim aldım bir yıl barodanki avukata konuyu anlattım ve 3 gün yatar çıkarsın diyip beni başından saldı lütfen yalvarıyorum bana birisi yardım etsin telefon numaram 0545 210 72 41

  35. Üç yıl ceza verildi teymize gönderdim karar. Yargıtay tarafından delikelr incelemenden karar verildi diye kararı bozdu tekar mahkeme açıldı ne olur sonuc

      1. İfşa etmek var ama karşı tarafın kendi isteğiyle gonderildi resimler karşı tarafı hiç yüz yüze görüşme olmadı ve yaptinsey için defalarca uyardım oda bana bu işi isteyerek ve severek yaptığını söylediği yazismalrda var mahkeme bu delillere bakmadı

  36. Merhaba abim ve biz babamı kullanarak alzaymır hastası olan babama taşınmazlarını başkasına satışını yaptırmışlar ve mahkeme herşeyiyle ıspatlamamıza rağmen alzaymır hastalığı geçerli bir sebep değildir dedi ve davayı yargıya taşıdık Yargıtay da aynı şekilde inceleyip geçerli bir sebep değildir demiş .nasıl olabiliyor böyle birşey aklımız almıyor?şimdi biz bir üst mahkeme varsa veya anayasa mah.başvurmak istiyoruz sonuç değişimi?yada aynı durum mu olur? Yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhabalar, Babanızın vasisi misiniz, davayı ne sıfatla açmıştınız? Alzymır olmak yasal olarak satışa engel bir durum değildir. Satışa engel olan durum, alanın ya da satanın ayırt etme gücünün yerinde olmamasıdır. Babanız 65 yaşın üzerindeyse, satış işlemi ancak ayırt etme gücünün yerinde olduğunu gösterir bir sağlık raporu alınarak yapılabilir. Rapor muhtemelen alınmıştır. Alzaymır, şizofreni vb. hastalıklar ayırt etme gücünü sürekli olarak etkilemeyebilir, doktor rapor verirken kişinin ayırt etme gücüne sahip olup olmadığını kontrol eder. Yargıtay’ın onama kararı sonrası verilen yerel mahkeme kararında temyiz yolunun açık olduğu yazmıyorsa Yargıtay’a tekrar başvurmanız mümkün değildir. Bilginize…

  37. Merhabalar, evliliğim süresince kayınbaba ile altlı üstlü oturduk. Ziynet eşyalarım kayınbaba tarafından benden alınıp kendi evindeki kasaya konuldu. Tatil amaçlı evden çıktım fakat eşimle tartışmamız sonucu baba evinde kaldım. Karşı taraf açtıkları boşanma davasında altınların hepsini takıp evden çıktığım söylendi Ben ziynet davası açtım ve öncesinde kuyumcu ile altınların bir kısmı kayınbabanın kasasında tespit edildi , tutanak tutuldu ve kasa açılmadan önce kaynana altınların kendilerinde olduğunu itiraf etti tutanakta yazıldı. Evden yalnızca tektaş ile çıktığımı fotoğraf ile delil olarak sundum. Ziynet davasına kayınbaba ile kayınvalideyi husumetten dolayı davalı olarak ekledik. Benim öğrenmek istediğim bu durumda altınlar eşten mi tahsil edilir , kayınbaba ve kaynanadan mı yoksa ortak mı? Şimdiden teşekkür ederim

  38. Merhabalar öncelikle verdiğiniz hizmet için çok teşekkür etmek istedim.
    Benim 2014 yılından uyuşturucu dosyam vardı . üç kişilik dava dosyamda diğer iki kişi benim alakam olmadığını yerel mahkeme beyan etmesine rağmen mahkeme ikisine ne ceza verdiyse banada aynı cezayı verdi. Ben o dönem kemoterapi alıyordum anlayacağınız kanser hastası biri uyuşturucu dosyasından yargılanıyordu . Maske ile gittiğim mahkemede karar üç kişiyede 4 er yıl 5 er aydı . Bende hastalık evraklarımla itiraz ettim ve mahkeme savcısından davacı oldum . Yanlız yargıtaydan halen yazdığım dilekçe ve hastalık dosyalarımın cevabı gelmedi nasıl öğrenebilirim bunun sonucunu . Çok önemli hayatımın değişimi açısından karar vermek üzereyim ama aksi bir karar çıkarsa hayatım alt üst olur diye korkuyorum . Lütfen yardımcı olun

    1. Merhabalar, dosya hakkında ilgili mahkemeden veya E-devlet üzerinden bilgi alabilirsiniz. Bilginize..

  39. Merhaba ben 2008 yılında 5607 skm suçundan yargılandım.yerel mahkeme 2013 yılında beraat verdi. Gümrük temyize gönderdi. Yargıtay beraat kararının bozulaarak zaman aşımından davanın düşümüne karar verdi. Bu sonuca göre suçlumuyum. Jandarmayım. Kurum bu karara göre beni ihraç edebilir mi

    1. Merhabalar, dosyanın düşmesi sonucunda hakkınızda ceza verilmemiştir. Bilginize..

  40. Merhaba ,
    Babam emekli olmuştu fakat çalıştığı firma yasal olmayan şeylerden dolayı incelemeye alınmış bunun sonucunda babamın orada çalıştığı günler iptal edilince 2 gün açıktan dolayı emeklisi kesildi ve verilen bütün emekli maaşı hastane masrafları geri istenildi devlete borçlandık. babam yeniden bu sefer bağ kurdan emekli oldu ve borcumuzu ödüyoruz . Dört sene önce biz SGKya dava açtık babamın orada gerçekten çalıştığına dair şahitlerimizi de gösterdik. 1. derece mahkeme ve bilir kişi bizim lehimize verdi daha sonra dava BAMA gitti orada da lehimize sonuç aldık daha sonra dava Yargıtay’a gitti ve Yargıtay 1. derece mahkeme kararının bozulmasına ve babamın o şirkette gerçekten çalışıp çalışmadığının ve ret edilen istinaf kararının bozulmasını sorgulanması için davayı tekrar BAMA yolladı . Bu durumda davayı kazanma olasılığımız var mıdır Yargıtay’ın bu davayı bozması çok mu olumsuz bir durum yardımcı olabilir misininiz olursanız çok sevinirim teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir