CERRAHİ MASKELERİN SATIŞINA İLİŞKİN YASAK KALDIRILDI

Korona virüsten korunma noktasında öncelik ve önem taşıyan cerrahi maskelerin satışı, piyasadaki bazı satıcıların bu zorlu süreci fahiş fiyatlar üzerinden kötü niyetli olarak kullanmaları sebebiyle yasaklanmıştı.

Ancak söz konusu ürünün vatandaşlara dağıtımında bir takım sorun ve aksaklıklar hasıl olduğundan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yapılan 4.5.2020 tarihli Kabine Toplantısı neticesinde alınan kararlarla, anılan ürünün perakende satış noktalarında satışının mümkün hale getirileceği belirtilmiştir.

Peki bu karar doğrultusunda, cerrahi maskelerin temini nerelerden sağlanabilecektir?

  • marketler,
  • eczaneler,
  • tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar,
  • elektronik ticaret platformları

Diğer yandan satış fiyatı yönünden daha önce yaşanan karmaşanın tekrarlanmaması amacıyla, cerrahi maskelerin, KDV dâhil olmak üzere adedi en fazla 1,00 TL (BirTürkLirası) olacak şekilde fiyatlandırılarak halka arz edilebileceği, açıklanan fiyatın üzerinde kalan satışların “fahiş fiyat” biçiminde değerlendirileceği de kesin olarak ifade edilmiştir.

8.5.2020 tarihi itibariyle, salgının en yoğun görüldüğü il olması nedeniyle ilk olarak İstanbul’da, sonrasında ise büyük şehirler öncelikli kılınarak diğer illerdeki satış noktalarında maske satışına başlanacağı duyurulmuştur. Standart 50’li paketler şeklinde satışına başlanacak olan maskelerin, ilerleyen tarihlerde 10’lu standart paketler olarak da satışa çıkarılmasının mümkün olacağı bildirilmiştir.

Sermaye şirketleri genel kurul toplantılarının iptali yazımız için (Lütfen bkz…) Covıd-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve bu tedbirlerin ihlaline dair (Lütfen bkz…) Covıd-19 salgınının paket tur sözleşmelerine etkisine dair (Lütfen bkz…) Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ticari taksilerin faaliyetlerinin sınırlandırılması bakımından (Lütfen bkz…)

                                                                                                               Hukuk Desteği

iletisim: [email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir